Care este semnificația din spatele celor cinci inele olimpice?

Istoria inelelor olimpice

Inelele interconectate ale steagului olimpic au fost create de baronul Pierre de Coubertin, cofondatorul jocurilor olimpice moderne.

Cele cinci inele au reprezentat cele cinci continente participante ale vremii: Africa, Asia, America, Europa și Oceania. În timp ce culorile celor cinci inele, albastru, galben, negru, verde și roșu, împreună cu fundalul alb al drapelului, ar putea compune culorile drapelului fiecărei națiuni în momentul înființării sale ca simbol olimpic oficial în 1915.

Iata ce a spus inventatorul, baronul Pierre de Coubertin, despre simbolul său olimpic în 1931.

"Steagul olimpic are un fundal alb, cu cinci inele interconectate în centru: albastru, galben, negru, verde și roșu. Acest design este simbolic; reprezintă cele cinci continente ale lumii, unite de olimpism, în timp ce cele șase culori sunt cele care apar pe toate steagurile naționale ale lumii în prezent."

Primul steag olimpic a fost prezentat Comitetului Olimpic Internațional (COI) la Jocurile Olimpice de vară din 1920 din Anvers, Belgia. Acest drapel a fost pierdut după jocurile din 1920 și înlocuit la Jocurile Olimpice de vară din 1924 la Paris, și același drapel a zburat peste jocurile olimpice de vară până în 1988, când a fost retras.

The Original Olympic Antwerp Flag

În 1997, „Drapelul Antwerp” original a fost descoperit în valiza lui Hal Prieste și returnat la COI într-o ceremonie la Jocurile Olimpice de la Sydney din 2000 de către Prieste în vârstă de 103 ani.

Daca vrei Drapelul Olimpic sau un steag personalizat, viziteaza sectiunea Steaguri Personalizate sau contacteaza-ne.

Ai un proiect? Scrie-ne!