Steagul Romaniei in cartea recordurilor

Cântărind cinci tone, după săptămâni de cusut și 70 km de ață folosită, Steagul României a intrat oficial în Cartea Recordurilor (Guinness World Records)

A fost nevoie de 200 de persoane câteva ore pentru a desfasura steagul, care măsura aproximativ 349 x 227 metri, de aproximativ de trei ori dimensiunea unui teren de fotbal, potrivit Jack Brockbank, un arbitru al Guinness World Records, care a măsurat steagul înainte de a-l pronunța cel mai mare steag din lume.

Sătenii poartă uriașul steag pe aerodromul Clinceni, la sud de București.

Fotografie: Vadim Ghirda / AP

Jack Brockbank:

“Îmi face o mare plăcere să recunosc un nou titlu de record mondial Guinness”, a spus el după măsurarea steagului. “Felicitări România!”

Jack a mai spus că steagul albastru, galben și roșu al României, acoperă o suprafață de aproximativ 79.290 de metri pătrați, depasind steagul Libanului, care deținuse recordul anterior.

Steagul de cinci tone a fost afișat în Clinceni, la 35 Km sud-est de București. Muncitorii s-au străduit să-l țină ferm plantat pe pământ din cauza condițiilor de vânt și au fost nevoiți să folosească saci mici de nisip pentru a-l cântări.

Ai un proiect? Scrie-ne!